Monday, 27 June 2011

Bertemu dan Bermesra~

assalamualaikum w.b. t dan salam sayang utk semua...lamanya xwat apa2 entri...sibuklah menguruskan rumah tanpa tangga...urm..korang sibuk tak? buang masa sikit baca entri Huda boleh tak?bolehlah sayaaanggg......(^-^)

Sabtu lepas, Huda kuar dating dgn kawan2 evergreen Huda...syoknya...sebab mereka nie sememangnya BESTIE saya lah....actually plan nak hangout nie dah lama..cuma ramai yg xfree...kita nak buat girls hangout...tapi disebabkan ramai yg ada kekangan masa, tugas & sebagainya, hanya 5 org jek dapat bersama2...disebabkan mereka nie memang kawan sekolah saya yg sangat mengenali diri ini & menerima diri ini sedanya (ayat touching), so saya bersiap seadanya...pukul 8 dah siap woo..excited tak???sangat2 beb...jap lg adeq tegur cakap, 'ngah, ko mcm mengandung!'...pergh, sentap hati mak nak~ 'ahh, persetankan itu semua!!' (dlm hati meraung!baju lain dah ketat!) Malas nak dengar komen yg tersangatlah positifnya dpd family tersayang yg bisa membuatkan saya akan bergegas mencari mana2 kedai baju utk membeli baju lain..huh!!betul ke mcm org mengandung??cuba korang tengok~ 
bukan sekarang, kejap lagi...xsabo nak tengok wanita seksi ler 2!!

saya bertolak dari Tanjung dgn si Zatie & Chepot dg kereta masing2 la..hah, nie nak bebel nie...pg2 lg saya hantar mesej kat si Zatie bagitau saya tunggu kat pondok dekat kawasan rumah saya & nantinya kami gerak saing la...10 minit menunggu mereka tak tiba2 sekali terasa macam ada kereta sedang berlumba & melintasi JFN 442 sampaikan kereta kecilku bergoyang akibat kelajuan tahap maksima pemandu itu...cis, rupanya pemandunya adalah si CHECHEPS..& tangan si ZATIE melambai ala2 UCOP HANTU KAK LIMAH...cis...macam nie la kawan...penat saya tunggu jap lg dia memecutkan..taulah lesen P dah habis tempoh..cis..cis...cis..terasa mcm nak bawak laju2, potong dyorg  tinggalkan dyorg!!! sebab korang lah saya dah mengarut pepagi nie tau...hahaha....by the way Cheps, ko mmg superb~pas2 kiteorg amek Nesak kat Plaza Kota Tinggi & tunggu Zieha selama 30 minit cam2 & kemudian gerak pi Jusco Tebrau City sama2 walaupun Cheps memandu dgn kelajuan 130 km/j sehingga tayar keretaku mengalami Parkinson gara2 cuba utk menunjukkan kehebatan mengejar beliau yg bajet sdgn melakukan penggambaran APKT drift...huwahuwahuwa....

sampai kat Jusco, sekali lg si Zatie & Checheps mencabar keimananku...ahhh...malas nak layanlah dyorg nie...saya ajak Zieha & Nesak masuk jek & kemudian baru cari mereka 2...rupanya, dyorg nie telah mengalami perubahan hormon yg mendadak sehingga telah pergi dulu ke tempat tiket & memilih cerita...cis..cis..cis...sekali lg saya rasa nak smackdown 2 ekor nie...ada ke patut...tapi, kemarahan 2 reda jugak bila tiket wayang disponsor penuh oleh Cik Nurizzati Binti Abd Rahman...nak pujuk ler 2...haha...weyh korang, korang rugi tak bestfriend dgn si Zatie nie...dari saya sekolah dulu, duduk hostel sesama, sgt la seronok kawan dgn beliau..familynya jugak sgt pemurah...antaranya seperti membawa makanan yg sedap2 masa bulan puasa..membawa saya makan2 di hutan Lipur Panti ketika outing hostel dulu...ish..ish..padan ler berat badan bertambah!!! sambung balik ea...hehehe....suka merewang...hah..ni le citer yg kiteorg tgk...best tak pd korang???best la jugakkan..4 dpd 5 bintang..boleh lah dpd saya bgi sebutir bintang sahaja...hahahaha

thanks google..hehe

lepas makan 2, perut memang dah xley tahan lagi...cepat2 weyh cari makan sblm termakan kawan sebelah...menu pilihan adalah claypot nasi dgn tomyam utk saya, sizzling xingat nama penuh utk zatie & dessert kami adalah chicken chop dgn kuah blackpeper yg banjir...huhuhuhu...MANTOPs...masa nie zatie bayar dulu..sbb nak senang kira la kononnya...yg 3 org lg 2 beli chicken chop jugak!!(muka ketat sebab kena chop meja sementara saya & Zatie memeilih makanan dekat setengah jam,hahaha,padan muka)..kiteorg makan dgn lahapnya tapi tak habis pun..membazir betullah dieorg nie...geram betul lah...patut kurus jek semua..(keculi saya okey)..lepas mencekik Zatie ajak berkaraoke...sebelum 2 singgah POPULAR beli barang sekolah adik & novel Zatie...untungnya sbb pinjam kad Jusco Zatie..TQ again & again..hehe...nak tengok gambar kiteorg menggedik?bhahaha


pilihan tempat karaoke adalah di Taman Molek...lupa lah namanya...KTV pebenda ntah...sampai kat tempat karaoke nie, pergh, penuh..dia soh tunggu setengah jam...nak buat ape erk???ape lagi saya kuarkan kamera pink yg dipinjam dpd akak & terus ajak mereka snap2...nak tengok?jom layan...
.


tunggu punya tunggu tak de tanda2 nak dapat karok pun...Zatie ajak membasahkan tekak kat Tutti Frutti kat sebelah KTV nie jek...haha??terus saya jadik orang pertama yg berlari keluar...nyum2...tak sabar rasanya...masuk jek terus cam org jakun..bagi kamera pink kat Cheps & soh dy snap pic banyak2...nie la hasilnya...






lepas membedal Tutti Frutti berharga RM 24 tue, kiteorg masuk KTV...jap g taukeh kata belum ade kosong..cis..cis..cis...keluarkan kamera & panggil amoi tue dgn gangsternya & soh dia jadik photographer kiteorg..sape soh dia lambat/lembap sgt..janji setengah jam weyh...ahh..membebel jek..layan jelah gambar 2 cun kiteorg..FYI lepas amek gambar2 nie, kiteorg balik terus tanpa menyanyikan sebuah lagu pun...Cheps kembali ke rumah sewanya manakala kiteorg berempat balik Kota Tinggi & berbelanja sedikit barang di Pasaraya Kini & terjumpa eb-boypren & balik dgn penat lah...sekian..

korang tahu berapa lama masa yg dihabiskan tok 1 entri nie? ianya adalah 3jam setengah!!!








ada banyak gambar lg tapi penatlah nak upload...hehe...ape pun biar korang xpenat nak bace panjang2...padahal mmg panjang pun kan..jgn bosan ea...jgn tau...perasan tak kat atas tue saya tulis Zatie bayar dulu duit makan kami??plannya balik nanti nak kira & bayar balik kat Zatie semua yg Zatie bayarkan dulu..jap lagi lupa weyh...sampai selekoh kat umah baru perasan....cepat2 hantar mesej kat Zatie...jap g Zatie kata dia memang nak belanja...what???sangat banyak woo...apa pun lain kali nak buat2 lupa lagi...hahah...jahat....tak pe..t kita wat gathering tok besday Zatie nak???sapa nak join sila angkat tangan macam saya~




Pesanan Huda : Saya tak perlukan kawan yang terlalu ramai tapi saya nak jaga kawan yang saya ada sebaik-baiknya...maafkan saya sahabat andainya ada perlakuan mengguris perasaan..love u ollss ketat2 rapat2....maaf jugak sebab suka tulis entri panjang2 tanpa alasan yg jelas...haha...

3 comments:

gadiest ❤ said...

wahhhh..besttnyerr..tp xdpt joinn.
sabtu nieyhh jom transformers =)

Huda said...

sabtu nie?xley la...ade besday party amie...ape pun mmg seronok lau semua ade...

[=_+] uNprEdictabLe said...

dush 3 !!
byk fitnah tuh cik huda. heh !! -__-