Thursday, 17 November 2011

Rindu dengan Kenakalan Lampau!!

Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera...



Malam tadi, sebelum tidur, Huda tengok video-video yang Huda rakan dengan roomate Huda, Nelly..Bila tengok je video tue, serius, Huda rindu sangat zaman sekolah..Bagi kawan-kawan SMKTH mesti kenal Huda macam mana kan...Huda bukan pelajar skema ke baik ke..Jahat nie masa sekolah..Bukan nak dengar cakap...Ikut suka jerk...Yang paling best, Huda ada kawan-kawan yang sangat sekepala...Walaupun masa sekolah dulu, ada lah juga berpuak-puak, siap ada title nie geng apa, nie plak geng siapa...Macam-macam...Tapi indah wooo....Nak lupakan tue memang sampai mati pun Huda akan ingat...Nie menangis nie masa tulis...*menangis dalam hati jek*

Peristiwa yang paling Huda takkan lupa, peristiwa panjat pagar sekolah...Sorry, i can't remembered all the participant because it's happen long time a go...*ada chance tak nak jadi exchange student?* Tapi, Huda ingat..Masa tue kiteorang yang buat kerja jahat nie adalah orang-orang yang stress, tension dan memberontak jiwanya kerana tak terpilih untuk ke Cameron Highlands menyertai rombongan sekolah pergi bercuti..Kawan baik Huda, Izzati pun dapat pergi Cameron time nie...So, memang sedih tak ingat woo..But, Huda paling ingat, peserta aktiviti panjat pagar sekolah, nak cabut sekolah masa nie adalah Aqilah Mohd Amin...What!! Aqilah join? Memang tak cayalah kan...Coz, she's always jaga perangai dialah...Buat yang baik-baik jek...Teehee Qilah...Good job...

Kiteorang panjat pagar yang agak tinggi jugak lah...Kiteorang buat benda nie lepas jiwa memang dah tak boleh nak berada kat sekolah masa tue...Nak balik jek kan...Geng-geng ramai tengah bercuti kat Cameron..Mana ada mood belajar..Masa tue, pagar sekolah tengah revovate...So, agak tak teruruslah keadaannya..Masa tue library SMKTH kat bahagian bawah lagi...Kiteorang terhendap-hendap kat situ tengok line clear ker tak...Huda ingat lagi, masa tue ada Cikgu Kassim...Hehe...Kelakarlah...Huda rasa Sirna pun ada masa nie...Bila tengok line clear jek, kiteorang panjat pagar dan terus lari naik bukit nak balik asrama...Masa nie memang cuak dalam hati...Tapi, boleh agakkan macam mana si Aqilah punya feel...Dahlah cabut panjat pagar, minah nie boleh plak buat lelambat, cecuak dia tue..Elak Cikgu Mahat nampak jek...Dah lah kiteorang nie pengawas sekolah...Memang kena jalan itik bawak pelepah kelapa lagilah jawabnya...

Eeh, denda jalan itik dengan pelepah kelapa pun Huda rindulah...Memang style cikgu Mahat le tue...Hye Has, ingat tak kita sesama jalan itik dengan pelepah kelapa?? *lari topik* Semua nie Huda rindu sangat...Huda tak tahu korang masih ingat atau tak, tapi serius, zaman kenakalan tue Huda ingat sampai mati...Bila lagi kita nak ada peluang buat macam tue, ketawa sama-sama bila buat jahat...Urm...

And, Huda pun ingat macam mana batch kiteorang nie jadi RAJA kat Asrama Pusat Kota Tinggi..Kiteorang bajet otailah..Tapi still jadi tikus depan Kak Lin...Hahaha...Batch kiteorang nie memang tersenarailah dalam list kaki kena denda...Duduk asrama hampir 7 tahun, dah merasa dah study dalam longkang, study bawah meja tanpa kerusi selama sebulan, kena rotan...Tapi, bila benda tue Huda ingat balik, sronoknya...Orang lain tak merasa keseronokan flashback nie sebab dieorang tak jahat macam kami...Hehehe...Yang seronoknya bila memekak-mekak dalam bilik study (Huda ler tue), Ustazah Rohana datang...Awak nie kenapa? Mulut, macam jual ikan kat pasar...Pergh...ingat tue kata-kata pujian dia...Hahaha...Belum lagi kes kantoi keluar bandar tanpa kebenaran...Ingat tak Siah, Has, Qila, Nessak..Korang ler tue kan...Pergi KFC tak ajak...Kan jumpa Cikgu Jidah dah...Hehehe...Dulu, Huda dan Izzati, suka gak outing setiap masa...Tapi, cover line baik punya...jumpa Cikgu Jidah, ampu-ampu sikit, belikan cendol RM2, dapat lah pelepasan...Hehehe...nakalnya zaman sekolah...

But, apa yang Huda miss sangat-sangat adalah kasih sayang kiteorang sesama sendiri...Walaupun macam Huda cerita, kiteorang ada jugak puak, geng tapi once ada orang buli batch kiteorang, kiteorang akan bergabung...Sama-sama rasa sakit dan sedihnya orang tue...Bila kepala Has terantuk kat besi bilik air, Siah risau macam ada hubungan darah..And, hubungan nie bukan setakat girls only..Tapi, dengan boys pun rapat..ada banyak benda yang tak mampu nak diluahkan kat sini...Cuma, bila kiteorang dibuli oleh otai atasan sebab kes Huda dilantik jadi Exco Domestik menggantikan &^%$#, kesian kawan-kawan lain masa tue..Masa Huda dan Siah dikecam teruk oleh golongan nie, our boyfriends sangatlah baik..Tak tergambar dengan kata-kata...Pian, Che Tom, syafiq Monk, bila korang back-up kiteorang giler-giler, sound-sound dieorang dalam dewan makan, Huda memang rasa sedih sangat...Agaknya, bila sekarang nie girls ada problem, korang akan jadi superhero lagi tak?? And, ingat juga pengorbanan Pian and Kicap Besar masa kes gaduh tue...Sangat tak percaya, macam tue sayangnya korang kat kawan...


And, last part, miss my moment wif Izzati, Jannah, Dian, Apai, dan Idah...Ingat tak bila Idah tekad nak pergi sekolah teknik? Macam mana sedihnya kita...Sampai nyanyi-nyanyi lagu sedih...Masa tue, Huda dah jangka, selepas tamat sekolah, mesti berpisah..Mesti tak serapat masa sekolah...Rindunya korang...Rindunya stay kat Aping, naik motor jenjalan...Sampai Izzati buat aksi 18sg, terbang menyusuri longkang...mesti Izzati rindukan saat tue, sebab tandanya masih ada..Maknanya tak boleh lupa kenangan kita tue...Suraya pun tentu tak lupa..Masa nielah ada cik abang tunjuk hero..Izzati yang parah, Suraya pulak yang disibukkannya...Hehe...And Jannah..Rindu nak tengok dia mengamuk macam dulu...Rindu gak nak blender air batu letak sirap kat rumah Dila...Miss all the moments...

Kawan-kawan...Ingatlah, ke mana korang pergi pun, bawalah kenangan kita nie bersama...Korang memang ada jumpa kawan yang lebih baik...Tapi, Huda yakin, kawan masa sekolah tue tetap anugerah terindah yang Allah berikan...Permusuhan, sakit hati memang akan wujud, tapi kenangilah saat manis yang kita kongsi bersama...Ada banyak lagi nak kongsi tapi nantilah...Mungkin kawan-kawan lain boleh cerita dan tag Huda...Walaupun tak semua nama Huda statekan di sini, tapi, orang ettap dalam ingatan k...

Huda dah scan gambar-gambar kenangan kita..Malangnya bila ditransfer tak dapat buakk..So, next entri mungkinlah..Yang terpapar nie hanyalah sebahagian yang berjaya dicilok daripada Fb rakan...


 jamuan raya...sweet jek semuanya...


barisan exco APKT...


 kursus asrama..tak ingat nama kursus...hehe...


 moment..walaupun pertemuan nie bukanlah dirancang sepenuhnya..tapi, so far ok je...


 muka memasing..nampak cute jek...cecari yang mana Huda...rolling eyes..


 dikir barat..memang acara wajib kami le tue...


 forever love...nie bukan seksualiti bebas...kang, blog nie kena haram pulek...


 beraya kita...



bila tinggal Huda berada di Form 6 dan korang pergi...that was....erm....


hye!! dont break my heart okey...haha....


Entri terpanjang kot setakat nie...Tapi puas hati dan nak cerita lagi...Cuma tak best sebab gambar belum ada...Nantikan yang lucucah dari kami ex-SMKTH batch 2002-2006/2008..Ok,bye...

4 comments:

Ernee Azmn said...

hehehe...sy dpt detect sy brada dimana dlm pic ni...hahaha...klakanyer muke sy mse zmn skul.. >_< ape2 pun tq huda sbb simpan lgi pic2 ni..hehehe...rnduuuunye zmn2skul....

NuR aQiLaH mOhD aMiN said...

hahahaha...huda..kelakar lah time fly tu...sekarang kite semua rindukan masa sekolah kita kan..tapi apa boleh buat, itu kenangan manis kita bersama. semoga kita sentiasa ingat mengingati antara satu sama lain. :) miss u guys badly!!!!!

Huda said...

qila & ernee....sememangnyakan...huda akan update lagi cerciter cinta kita...minggu nie nak update psl sekolah jek...rindu sgt2...cuma tak best zmn muda2 dlu pkai 3310, tak banyak gambar dpt diabadikan....korang pun buatlah entri & tulis kenangan kita..banyak tue...citer semua kenakalan kita...

NessaQ NasiR said...

series memg xkan lpe moment2 d SMKTH...xsme ble d zaman u...huhuhu...huda..yg kantoi KFC n panjat pagar sye ade d tempat kejadian...kan class 4 sains 2 mse tue if xsilp la kan...hehehehehehe...pape pon...korg sume d best larhhh!!!!