Saturday, 11 February 2012

::: Reunion SMK Tun Habab Batch 2006 Kali Pertama :::

Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera...Mesti korang rindu sangat dengan blog syok sendiri nih kan...Selalu ada jerk entri poyo..Nih dah lama giler menyepi...Bukan menyepi...Huda sangat sibuk dengan misi mneghabiskan cuti bersama keluarga dan kawan-kawan....Oh, awesomenya!! Batch Huda, tahun 2006, ikut tahun ambil SPM, yang dikelolakan oleh Asiah Tomei dan Hasmidah, buat reunion for the first time kat Homestay Telok Sengat dan Tanjung Balau...=) Adalah dalam 35 orang yang datang...Begitulah...T-shirt pun tak siap...Begitulah...=( 

Masa nak pergi reunion memang cuak...Lama kot tak jumpa kawan-kawan nih...Ada yang tak pernah jumpa langsung after form 5...Giler bhai...Dalam cuak ke bebeh tue, rasa teruja jugak...Yelah, tak sabar nak tengok perubahan kawan-kawan...Ada yang dah beli kereta sendiri, ada yang dah mampu beli I-Phone, Blackberry...Perubahan jugak tue kan...hehehheee...Yang bertemu jodoh pun ramai...Nasi minyak lagi kita....Reunion nih simple jer, petang tue sampai jerk homestay, solat Zohor dan kemudian tolong lah persiapan untuk BBQ..(sebenarnya Huda banyak bercakap buat kerja sikit jek)...Asyik ketawa jek dengan kawan-kawan sekepala...Lepas tue mandi, solat Asar sekaligus Maghrib dan turun untuk BBQ...Masa turun tue, Cyah dengan Has suruh tulis denda..Pergh, guwa tak sedap nih bhai...Serius, perut guwa sakit tetiba...dada berombak rindu...Aish...Mesti nak kena teruk nih...Tapi, buat-buat macam cool...Relaks..Belum bermula...So, tulis denda pun benda yang baik-baik aje..Yelah, buatnya buat teruk, kang kena kat diri sendiri..Lepas tue, terus pegi amek nasi goreng Qila masak, serius sedap beb...3 senduk Huda ambil..Rasa cam tak patut tak ambil 3 senduk..HAHAHA...Lepas tue makan sepinggan coleslow buatan mak Has, campur kentang gorengan anak dara, sos beli terus siap, kerang sambal kakak Has dan jugak otak-otak udang tapi pandai...Hah...Amacam...Penuh tak perut...Ayam belum makan sebab macam malu-malu kucing nak sumbat semua sekali gus...Tapi, memang dah plan, masa orang tak sedar nak ambil ayam bawak bilik makan sebelum tidur!...(perangai teruk tapi comel)

Game start main kotak beracun tapi tak payah makan racun memang rasa dah mati!...Hahahaa...Gamenya mudah sahaja, ada 2 kotak...Satu denda dan satu kotak berisi arahan berbentuk simpulan bahasa...Bila muzik on, kita pass lah kota yang ada isi nama semua orang...Bila muzik off, siapa pegang kotak, dia akan sebut nama siapa yang dia ambil..Then, nama yang kena sebut tue akan ambil 1 arahan simpulan bahasa tue dan dengan mulut tertutup dia kena buat gaya...Orang lain kena teka...Kalau orang tak dapat teka, dia kena denda lah...Dan hasilnya, guwa kena denda bhai...Denda apa? 

Tengok lah sendiri...Ada ke patut..Bagilah denda yang best sikit...Mengarut dan mencarut betul...Tak rock lah bhai guwa kena denda duduk bawah meja dalam kiraan 30...Cis, sapa buat denda tue? Meh guwa hentak guna meja...hewhewhew

Lepas main kotak beracun maut tue, pergi karaoke...Almaklum lah, dah pukul 2 pagi kot masa tue...Mata nih memang dah tak boleh tunggu, malas nak layan karaoke lagu 60-an, Huda cabut balik tidur...Tapi, sempat gak rembat semangkuk kerang sambal...Hehehe...Besoknya together-gether pergi Tanjung Balau untuk games yang super awesome...Alah, games campur-campur macam masa korang kena orientasi dulu...Lupa lah tue...Bezanya tak da Exco yang kerek suruh amik tandatangan dia kalau tak kena denda! Games nih best dan puding mak Arif pun sedap giler sampai malu nak tambah mangkuk ke-3...=)

DAN..............Layanlah gambar kenang-kenangan...Bagi yang tak dapat datang, we all miss you all giler-giler...Tapi tak sempat giler~


RUMAH KASTURI
  
RUMAH JEBAT
JEJAKA SEMALAYA TAK BERAPA HOT!!
GADIS HOT...DONT TOUCH!

AYAM..HOT BEBEH...

OKEYH..SEMUA CUN KECUALI MONK...

MY EVER BESTIE IN THE WORLD..

PANGGANG MEMANGGANG...SEMUA JADI HITAM...

KESUKAAN ZATIE..

KERJA TANGAN HUDA NIH...=) perasan!


HOYEH.HOYEH...

I LOIKE..DOUBLE LOIKE...

SIAPA JUARA? TENGOK TANGAN LER~

POPO DAH BAJET MASKULIN SANGAT~


Sekian...Segala kata adalah gurauan semata...Jumpa lagi masa korang naik pelamin...

5 comments:

gadiest ❤ said...

miss u all buddies =)

sorry sebab xdpt join!

Huda said...

we all miss you too janah..tak sabar nak tgk blackberry anda..hikhik..makan hati...

gadiest ❤ said...

hehehe..i know all of you missed me.sebab tuh semua alwaiz ask nape x g kan..

eh2..mne ada!hehamboi..sape la yg membawa khabar angin nieyh??

jgn la sygg.i just makan hati ayam ngan lembu jeee..

[=_+] uNprEdictabLe said...

kuning adalah rumah jebat.

Huda said...

saya sudah tengok BB chepot dan ada BB pin kamu...jangan nak mengelak yer cik jannah...


terima kasih chepot..akan dibetulkan