Saturday, 5 May 2012

Kucing Episod 1

Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera.


Siapa-siapa pun yang membaca, ini adalah entri penuh mengenai kucing. Tidak ada awek atau balak yang cun. Yeah~ kekeke




Cuput.
Betina.
Kutip di Taman Seri Saujana, Kota Tinggi.
Masa tue dia sangat kecil dan kotor plus bacin.
Jumpa-jumpa dia terus mintak milo ais yang Huda minum dan terus masuk rumah mintak sup ayam.
Comel dan sedang mencari pasangan hidup. (jantan sahaja)

Atom.
Betina.
Anak kepada Batom (dah lama bela).
Comel, masa nih agak huduh sebab baru ditinggal ibu (ibu malas nak jaga).
Nakal dan suka berlari-lari dalam rumah dan kuat makan.
Tapi sayang, dah meninggalkan kami almost 3 weeks ago.
 
Mek.
Betina.
Pak Mat (owner van yang ayah repair) bagi.
Pemalu dan penakut.
Selalu dibuli oleh Atom tapi sayangkan Atom sangat-sangat.
Akan menangis bila Atom tak ada di sisi.
Bertambah cute sekarang.

Cuput popot tadi!

Onyeh.
Jantan.
Kucing di Kolej Ungku Omar, UPSI.
Nakal, manja, dan sangat menggoda. (tak mengira lelaki atau wanita)
Sentiasa terselamat daripada dibunag dari kolej walaupun malas turun aktiviti.
Biasiswa penuh daripada student KUO.

Anak-anak bulus KUO.
Dah tak tahu dibuang ke mana.
Sedih, doakan mereka selamat.

Tommy.
Jantan.
Anak kucing Abang Salleh aka abang kepada Mr.H.
Beruntung, sebab tak bergelandangan macam haiwan lain.


Kucing lain akan diupdate kemudian. Sebab, kucing bukan nak sangat jadi model macam manusia. Yer dak? Well, Saya pencinta kucing yang tegar. Bukan kucing Parsi tapi kucing jalanan. Its truth!

3 comments:

[=_+] uNprEdictabLe said...

nk anta adik sy gi kursus rumh anda. supaya rumah lebih terjage. pencinta kucing . ttp klu rumah huru hara payah jugak ye x. :)

NURUL HUDA TAIB said...

lai. lai. tapi dah banyak mati baru-baru nih. ini sahajalah yg tinggal.

Mata Pena Fadz said...

aloooooooooo..jeles taw i tgok koleksi kucing u yg comel2 tuh....aiyaiyaiyai...nak jugak ~